Het aanleveren van de wol.

Alles Wol verwerkt in principe wol van schapen en alpaca’s. Maar de wol van veulens, dat wil zeggen wol van alpaca’s die voor de eerste keer geschoren zijn, is erg lastig te verwerken. Wilt u deze wol toch opsturen, neem dan eerst contact met ons op.

Wilt u wol van andere dieren laten verwerken of twijfelt u of de wol die u heeft wel verwerkt kan worden (bijzonder schapenras of lengte van de wol)? Neem dan gerust contact op, door te bellen of het contactformulier in te vullen!

Het is belangrijk voor onze machines en voor het eindproduct dat de wol zo schoon mogelijk wordt aangeleverd. Dat wil zeggen dat het vrij moet zijn van alles wat geen wol is. Bekijk daarom de wol goed voordat u deze opstuurt.

Zorg dat er geen hooi, stro, gras, mos en ontlasting aanwezig is.

Stuur alleen het mooiste gedeelte van de wol op. Wol aan de buik van het schaap of aan poten en de nek van een alpaca is vaak niet zo mooi of te kort.

Verder verwijdert u ook zoveel mogelijk de dubbelscheringen (second cuts) Dit zijn die korte plukjes wol die zijn ontstaan doordat het scheerapparaat twee keer over deze wol gegaan is.

Als de wol voldoende met de hand gesorteerd is, kan het worden opgestuurd. Alles wat u gescheiden van elkaar verwerkt wilt hebben, stuurt u ook gescheiden naar ons op. Dus in een aparte zak/doos. In elke zak voegt u een volledig ingevuld verwerkingsformulier toe. Op deze manier is het duidelijk wat er met elke vacht moet gebeuren.