Home » Alpacawol om te spinnen

Duurzame manier van wolverwerking

Op maat gemaakte dekbedden

Authentieke productie van alle soorten wol

Alpacawol om zelf te spinnen

Als u alpacawol wilt opsturen om te laten verwerken zodat u het zelf kunt spinnen, dan zit u goed bij Alles Wol in Stuifzand, nabij Hoogeveen. Zorg ervoor dat alles wat u gescheiden van elkaar verwerkt wilt laten hebben, ook gescheiden opstuurt (in een aparte zak of doos). Voeg in iedere zak of doos een volledig ingevuld verwerkingsformulier toe, zodat het voor ons duidelijk is wat er met elke vacht moet gebeuren.

Bent u geinteresseerd in onze Gekaarde wol

Stuur alpacawol op om zelf thuis te spinnen

Bij ons kunt u terecht om ruwe wol te laten verwerken ­– bijvoorbeeld laten wassen – zodat u alpacawol zelf kunt spinnen. Als u ruwe wol naar ons opstuurt is het belangrijk dat hierin geen hooi, stro, gras, mos of uitwerpselen te vinden is. Stuur ook liever geen wol op die afkomstig is van de buik. Dit is vaak te kort en niet zo mooi, omdat de dieren meestal met hun buik in het gras liggen. We verwerken voornamelijk wol van volwassen schapen en alpaca’s. Dit komt doordat de wol van veulens erg lastig is om te verwerken.

Ontdek de mogelijkheden

Naast het wassen en verwerken van ruwe alpacawol om zelf te spinnen, kunt u voor veel meer diensten bij ons terecht. Wist u bijvoorbeeld dat u uw alpaca’s en schapen ook door ons kunt laten scheren? De kosten hiervan bedragen €45,- per uur. Daarnaast bieden we een tal aan producten aan, zoals alpaca sierkussens en alpacawol dekbedden. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 06 505 75 616 of door een e-mail te sturen naar info@alleswol.nl.